Vrijwilligers

Vele handen maken licht werk. Wil jij ook wat doen voor jouw club? Vul dan de vragenlijst in en mail het naar marelle93@hotmail.com. Deze lijst is voor alle leden (ook voor de A-junioren) en ouders van jeugdleden.

1000780_400233456763174_487496386_n

Vrijwilligers aan het woord

Wie ben je en wat is je band met Arena?
Ik ben Gerjan van Munster, 24 jaar en woon in Veenendaal. Twee jaar geleden ben ik gevraagd om bij Arena te komen spelen. Daarvoor heb ik 12 jaar bij SKF in Veenendaal gespeeld. Door het schoolkorfbaltoernooi ben ik begonnen met korfballen, dit is trouwens een ideale manier om op een leuke manier kennis te maken met korfbal! Zelf speel ik in het 2de.

Wat zijn je vrijwilligersactiviteiten?

Al sinds mijn komst Arena ben ik betrokken bij verschillende activiteiten. De meeste jeugdleden kennen mij denk ik als trainer. Het eerste jaar heb ik de D jeugd gedaan, daarna de B en nu dit jaar weer de D. Het leukste aan trainen geven vind ik dat je kunt zien dat spelers beter worden. Plezier is natuurlijk belangrijk maar als trainer wil je toch graag zien dat kinderen steeds blijven groeien in hun spel.
Daarnaast ben ik ook scheidsrechter, dit doe ik al sinds mijn 15de. Het begon allemaal met het onder begeleiding fluiten van een wedstrijd van een F team. In het begin vond ik het heel lastig, alleen hoe meer wedstrijden je fluit hoe makkelijker het wordt. Als ik later gestopt ben met spelen ben ik wel van plan om bondsscheidsrechter te worden.
Ook ben ik verantwoordelijk voor het wedstrijdsecretariaat van de senioren. Dit is af en toe wel een gepuzzel, maar met hulp van anderen is het nog altijd rond gekomen!

Hoe zie je de toekomst van Arena?

Elke club heeft zijn goede en minder goeden tijden. De afgelopen jaren waren niet makkelijk. Daarom is het goed om te zien dat er besloten is om een andere koers te gaan varen. Steeds meer leden en betrokken mensen willen iets doen voor de club en dit vind ik mooi om te zien. Want de afgelopen jaren was het vrijwilligersbestand te klein.
Meest positieve om te zien is de groei bij de jeugd. Op dit moment van schrijven zijn er recent twee heren bij de D2 bijgekomen en we hopen in de zaal nog meer kinderen te mogen verwelkomen! Daarnaast komt er elke zaterdag een grote groep Kangoeroes samen die op een speelse manier in aanraking komen met korfbal. Op den duur kan uit deze groep een F team ontstaan.
Een ander positief punt is de ontspanningscommissie. Door het organiseren van leuke thema avonden, feestjes, wijnproeverijen etc. betrekt je meer mensen bij de club. Dit is een positieve ontwikkeling. Feestjes zijn altijd goed voor de betrokkenheid bij de club, want wie herinnert zich niet het 50-jarig jubileumfeest van de club? 😉
Al met al denk ik dat er nog genoeg werk te verrichten is maar we zijn op de goede weg. Daarom zie ik de toekomst van Arena positief in!
——————————————————————————————————————————————————————–

Wie ben je en wat is je band met Arena?

Hallo, ik ben Anoeska en ik kan wel zeggen dat ik uit een echte korfbalfamilie kom. Mijn ouders, Frans en Judith, hebben elkaar bij de korfbal leren kennen. Zelf hebben zij jaren bij Arena gespeeld en mijn vader heeft afgelopen seizoen afscheid genomen als secretaris. Ook mijn zusje, Mariska, is actief bij de vereniging. En om het verhaal nog mooier te maken, heb ik Martijn ook nog eens bij Arena leren kennen. En ook wij hebben inmiddels een Arena-dochter. Zij is nog geen actieve korfbalster, maar zeker al betrokken bij de club! Ik heb jaren in het eerste gespeeld, maar nu heb ik een stapje terug gedaan omdat de combinatie werk, gezin en sport wel heel veel werd.

Wat zijn je vrijwilligersactiviteiten?

Ik ben een aantal jaar jeugd coördinator van Arena geweest. Toen ik daarmee begon, werden net de eerste lijnen van de nieuwe organisatie zichtbaar. Daarna heb ik steeds meer inhoud aan de functie kunnen geven. Ik noem een paar voorbeelden: – Structurele trainersoverleggen – Cursus TC2 voor diverse jeugdtrainers in 2012 – Per team een beschrijving van de te beheersen techniek en hoe je dat aanleert – Werving, terugkerende activiteiten (vriendjes- en vriendinnetjestraining / pietengym / cuneradag / flyers) – Succes van de kangoeroe klup
En zoals Bas verwoordde in zijn stukje doe ook ik dat niet alleen. De trainers van de teams en de kangoeroe klup zijn heel belangrijk, zij zijn degene die de kinderen aan de vereniging binden. Het contact en de afstemming met de JAC (Jeugd Activiteiten Commissie) zorgt ervoor dat er leuke activiteiten zijn voor de kinderen, ook van belang voor de binding. En niet te vergeten, degene die druk zijn met de werving van nieuwe jeugdleden. Zo probeer ik techniek, plezier, binding en werving te combineren en te coördineren.

Hoe zie je de toekomst van Arena?

Met name in het eerste jaar werd me duidelijk wat er aan de hand was met Arena en dan met een focus op de jeugd van Arena. In het seizoen ervoor waren er veel kinderen gestopt, waardoor een team werd opgesplitst. En in het volgende seizoen stopt er een heel team. Avonden heb ik zitten bellen met ouders en de TC. Hoe nu verder met de 4 kinderen die wel wilden korfballen. Ik heb alles geprobeerd, maar kon geen team behouden. Ik heb me vaak afgevraagd waar het aan lag, zocht de schuld bij mezelf. Maar ik kreeg geen duidelijk antwoord. Wel frustrerend als je er zo veel tijd in steekt. Maar ook uitdagender om door te gaan. Het spreekwoord, je moet eerst zaaien om te kunnen oogsten, is vaak door mijn hoofd geschoten. En gelukkig zie ik beetje bij beetje resultaat ontstaan. Het gat tussen de A en de D is groot, maar we hebben wel een D1 en een D2. De D2 is nog steeds aan het groeien, ik hoop dan ook dat we zsm met een 8-tal kunnen spelen (jammer genoeg nog niet in de zaal). Samen met Niels ben ik voorzichtig bezig om een nieuw team te vormen. Ik krijg een geluksgevoel als ik op zaterdagochtend even bij de kangoeroe klup ga kijken. Allemaal blije kinderen die met onze sport bezig zijn. En dan zijn er een aantal leden en betrokken ouders bezig om het clubhuis te versieren voor het oktoberfest. Muziek je erbij, lachende mensen. Wie kan er een betere manier verzinnen om aan nieuwe ouders te laten zien hoe gezellig onze club is? Ja, ik zie echt toekomst in (de jeugd van) Arena. Ik heb nog genoeg ideeën voor de toekomst, vooral voor de ontwikkeling van de trainers. Samen met Christine zal ik een vervolg geven aan de workshop die zij heeft gevolgd vanuit het project ‘Naar een veiliger sportklimaat’, waar jullie onlangs over hebben kunnen lezen in ‘t Krantje. Ook heb ik gepolst bij de A-spelers hoe zij tegenover het trainerschap staan en ik kreeg hier veelal positieve signalen van. Een nieuwe cursus TC2 zal dan ook zeker worden ingepland voor hen, gekoppeld aan een mentorschap van een ervaren trainer. Ook de ouders vind ik erg belangrijk, ik ben benieuwd naar jullie ervaring en mening. Meestal probeer ik er op maandag te zijn, dus spreek me aan. Als laatste wil ik nog even stilstaan bij vrijwilligerswerk in het algemeen. Vrijwilligerswerk doe je (meestal) naast je werk. Soms moeten we daar even bij stil staan voordat we een mening of een oordeel verkondigen. Positieve input voor verbeteringen is altijd welkom, maar met respect voor wat de ander doet en hoe veel tijd er in gestoken wordt. Uiteindelijk hebben we hetzelfde doel, de korfbalsport beoefenen bij een gezellig vereniging en dat doel bereiken we met elkaar, want ‘Samen staan we sterk’! 

Wie ben je en wat is je band met Arena?

Mijn naam is Bas Stoker en ik ben sinds 1987 lid van Arena (wel heel erg lang dus). Ik ben geboren en getogen in Rhenen, getrouwd met Marilou en trotse papa van Guus en Kikki. In het dagelijks leven werkzaam als hoofd Facilities bij de KNVB te Zeist.

Wat zijn je vrijwilligersactiviteiten?

Sinds (ongeveer) mijn 21e maak ik, als algemeen bestuurslid, deel uit van het bestuur van Arena. In mijn ‘portefeuille’ zaten onder andere sponsoring, activiteiten en communicatie. Deze zaken verricht ik natuurlijk niet alleen. Sinds 2020 ben ik voorzitter. Samen met de andere bestuursleden proberen wij ons sterk te maken voor onze mooie vereniging. Dit is niet altijd even gemakkelijk. Wat niet altijd wordt gerealiseerd is dat vrijwilligerswerk naast de dagelijkse verplichtingen van werk/gezin gedaan wordt. Zeker met dit laatste in het achterhoofd durf ik te zeggen dat we de afgelopen periode hebben laten zien dat we met Arena, stap voor stap, de goede richting op gaan.

Hoe zie je de toekomst van Arena?

Afgelopen zomer (en op de achtergrond al eerder) zijn we als Arena een andere weg in geslagen. Het besluit, dat we met zijn allen op de ledenvergadering hebben genomen, betekent een zicht- en merkbare koerswijziging voor Arena. Ik ben er van overtuigd dat, wanneer we met z’n allen de schouders onder de club blijven zetten, we weer een vereniging worden. Het eerste resultaat is wat mij betreft de Kangoeroe Klub. Met wekelijks gemiddeld 16 kinderen en 32 enthousiaste ouders leggen Regina en Carolien een nieuwe basis waarop Arena kan voortborduren. Met andere woorden. Deze koers vast houden en dan weet ik zeker dat Arena weer een bloeiende vereniging gaat worden.
————————————————————————————————————————-

Wie ben je en wat is je band met Arena?

Hallo, mijn naam is Ellen Sprong en ik ben al zeker 30 jaar lid van Arena. Ik ben begonnen op mijn 12de. Destijds ben ik meegegaan met vriendjes van school en daarna nooit meer weggegaan. In die tijd dacht ik echt dat er geen leven buiten de korfbal was. Als er een training niet doorging door het slechte weer, dan stond ik thuis te huilen en te stampvoeten, zo graag wilde ik naar korfbal toe. Nu ik volwassen ben doe ik dat niet meer, maar toch voelt het elke keer weer als een beetje thuiskomen als ik het Arenaveld op loop. Tot mijn 30ste heb ik actief gekorfbald in het 1ste van Arena. Helaas kwamen rond mijn 30ste wat lichamelijke gebreken en ben ik gestopt. Nu speel ik zo af en toe een wedstrijd mee bij het Midweekteam van Arena. Erg leuk om zo toch het allerleukste spelletje te kunnen blijven spelen.

Wat zijn je vrijwilligersactiviteiten?

Ik heb jaren in de redactie van Het Krantje gezeten en ben ook bestuurslid geweest, als secretaris. Toen ik zelf nog actief korfbalde, heb ik ook een aantal jaren een jeugdteam getraind en gecoacht. Sommige daarvan spelen nu in de selectie bij Arena (Lisanne, Hiske, Lilian).

Hoe zie je de toekomst van Arena?

Ik heb ondertussen 2 bestuursvergaderingen meegemaakt en ik moet zeggen dat ik nu pas echt zie dat Arena in zwaar weer zit. Deels komt dit natuurlijk doordat subsidies minder zijn geworden, maar ook merk ik dat we alles met weinig mensen draaiende moeten houden. De vele reacties op het vrijwilligersformulier stemt mij weer positief en als wij er met zijn allen voor gaan, moet het helemaal goed komen, toch? Laten we daar, met iedereen die zich betrokken voelt bij de club, voor gaan zorgen! Het zou zo jammer zijn als een mooie vereniging als Arena het niet zou gaan redden!

Wie ben je en wat is je band met Arena?

Mijn naam is Rianne Kok en ik korfbal al vanaf mijn 5de bij Arena. Ik ben begonnen in de F en heb alle jeugdteams doorlopen. Ik heb het altijd erg naar mijn zin gehad bij Arena, dit door de leuke teams waar ik in speelde, maar ook door de goede sfeer die er binnen de vereniging heerst. Nu speel ik in het 2e, nog steeds met veel plezier.

Wat zijn je vrijwilligersactiviteiten?

Toen ik zelf in de B speelde, werd ik gevraagd om trainen te geven aan de F, leuk maar natuurlijk ook spannend. Uiteindelijk werd het voor mij iets wat ik naast zelf trainen en spelen standaard deed. Erg leuk om te zien hoe je anderen iets kunt leren en plezier met elkaar kunt laten hebben. In de 10 jaar dat ik nu trainen geef heb ik alle jeugdteams al wel eens gehad, nu ben ik trainster van de A. Naast het trainen vind ik ook het plezier erg belangrijk, hierdoor werd mijn interesse in het jeugdbestuur, nu jeugd activiteitencommissie, al snel gewekt. Ook daarin ben ik nu al zo’n jaar of 5 actief, waarvan de laatste 2 jaar als voorzitter.

Hoe zie je de toekomst van Arena?

Zoals je in de voorgaande stukken van Henry en Joost al hebt kunnen lezen, maken wij ons best een beetje zorgen over de toekomst van Arena. Hoe kunnen wij uit deze dip komen en onze vereniging weer uitbreiden in ledenaantal. Zelf denk ik dat er een goede basisgroep is, de echte Arenanaren, zij willen graag dat deze vereniging blijft bestaan, met de goede sfeer die er altijd heerst. Voor mij is het daarom belangrijk om me te richten op de jeugd, voor een deel het behouden van de talentvolle spelers die we nu hebben. Zorgen dat zij uitdaging, ervaring en plezier aangereikt krijgen. Maar ook het zorgen voor nieuwe aanwas is een belangrijk punt. De start is hiermee gemaakt, een kleine 20 kangoeroes springen iedere zaterdag al vrolijk rond, maar het is ook belangrijk dat we meer bekendheid krijgen onder de bassischoolkinderen, hiervoor moeten wij onszelf, als vereniging, dus flink promoten. Hieraan wordt hard gewerkt, wij gaan ervoor! Maar dat kunnen we niet alleen, wij zijn blij met alle ideeën, mogelijkheden en hulp van jullie, want : Samen staan we sterk!
——————————————————————————————————————————————–

Wie ben je en wat is je band met Arena?

Mijn naam is Joost Blankestijn en ik ben al 26 jaar actief bij Arena. Op mijn 7e ben ik begonnen met korfballen en de vereniging nooit meer verlaten. Na jaren in het 1e en 2e gespeeld te hebben ben ik vanaf dit seizoen AR (algemeen reserve). Ik ben getrouwd met Mirjam Blankestijn- van der Weerd, ja een echt Arena huwelijk, en onze zoon Cas van 3 jaar springt rond bij de Kangoeroes. Ik durf dus wel te zeggen dat ik een echte Arenanaar ben.

Wat zijn je vrijwilligersactiviteiten?

Ik ben nu zo’n 12 jaar de penningmeester van Arena. Voordat ik in het bestuur stapte was ik samen met Bas Stoker verantwoordelijk voor het opzetten van de sponsorcommissie. Verder heb ik technische zaken in mijn portefeuille en leun daarbij sterk op Jeroen Rijk als voorzitter en de overige leden van de TC. In de afgelopen periode zijn we met het bestuur druk bezig geweest om de opzet van het bestuur en de – 4 -bijbehorende commissies te stroomlijnen. Op deze manier hopen we de vereniging van nieuw elan te voorzien.

Hoe zie je de toekomst van Arena?

Als echte Arenenaar maak ik me al enige tijd zorgen over de toekomst van Arena. Teruglopende inkomstenbronnen en ledenaantallen zorgen voor menig hoofdbrekens. Regelmatig hoor ik “Arena is Arena niet meer” en mensen die meer dan 30 jaar lid zijn geweest zeggen hun lidmaatschap op. Ik betreur dit ten zeerste maar ze hebben gelijk dat Arena niet meer het Arena is van 10 of 20 jaar geleden en geloof me, dat worden we ook niet meer. Maar dat maakt niet uit want een vereniging is altijd in beweging. En dat is maar goed ook want ik heb veel vertrouwen in onze nieuwe koers. In deze koers hebben we twee belangrijke speerpunten; de jeugd (behoudt en werven) en vrijwilligers. Ik zie nieuwe mensen opstaan en vol overtuiging hun verantwoordelijkheid pakken. We staan voor grote uitdagingen en zullen alle schouders keihard nodig hebben. Sportief gezien zullen we de selectie moeten verjongen wat ten kosten zal gaan van het sportieve niveau om zodoende weer te kunnen bouwen. We zullen nieuwe jeugdleden moeten aantrekken om zo de vereniging van onderaf weer op te bouwen, maar alle ingrediënten om daar een succes van te maken zijn aanwezig. Ook de sponsor- en activiteitencommissie is vol op stoom en zorgen voor vertier en de broodnodige inkomsten. Ik hoop jullie allemaal, van jong tot oud, van ouders tot niet spelende leden, op deze activiteiten te ontmoeten. Juist zo maken we onze vereniging: Arena dat ben jij, maak er dus wat van! Samen staan we sterk.
—————————————————————————————————————————————————-

Wie ben je en wat is je band met Arena?

Mijn naam is Henry van Meerten en ik ben sinds 1992 lid van Arena. Ik ben opgegroeid in Amerongen en later verhuisd naar Rhenen-Buiten (voor sommigen heet dat Veenendaal) waar ik nog steeds woon. Korfbal loopt door mijn hele dagelijkse leven want naast Arena ben ik werkzaam bij het Korfbalverbond als Productmanager Arbitrage, waarbij ik voor alle zaken verantwoordelijk ben rondom arbitrage.

Wat zijn je vrijwilligersactiviteiten?

Ik ben begonnen als speler maar dat heb ik redelijk snel daarna gecombineerd met fluiten als bondsscheids-rechter. Vanaf 2003 doe ik dat op het hoogste korfbalniveau waardoor het spelen op een lager plan is gekomen. Daarnaast ben ik al diverse jaren bestuurslid en actief geweest in de TC en verschillende trainersfuncties. Door het plotselinge overlijden van Rien vorig jaar heb ik zijn taken als voorzitter in het bestuur overgenomen. Daarvoor had ik jarenlang de portefeuille van technische zaken.

Hoe zie je de toekomst van Arena?

Als je naar het verleden kijkt zijn er binnen Arena vaker periodes geweest dat het iets minder ging. Mensen komen en mensen gaan, ieder heeft daarvoor zijn redenen. Echter Arena heeft zich er altijd doorheen geslagen en heeft daarmee laten zien een vereniging te zien die over kracht bezit. Daar geloof ik nu ook weer in, ook al zit het soms niet mee. Op de afgelopen ledenvergadering bleek maar weer eens hoe groot onze familie is en hoe hecht de band is tussen de Arenenaren. Ook de vele reacties die inmiddels zijn gekomen om iets te doen voor Arena zijn positief en laat zien dat we bestaan. Door de focus te leggen op de vrijwilligers en de jeugd willen we als vereniging ook laten zien dat daar onze kansen liggen om straks weer een bloeiende vereniging te zijn waar men dat zegt “Arena is Arena weer!” Maar die hebben we wel iedereen maar dan ook echt iedereen voor nodig. Ik hoop dan ook dat een ieder daaraan wil bijdragen op zijn of haar manier. Met recht “Samen staan we sterk
BewarenBewaren